Kortyolj bele az italvilágba!

MAGYAR amatőr BARISTA BAJNOKSÁG

március 3. 12:00–18:00

 

A Magyar Amatőr Barista Bajnokság a professzionális barista bajnokság szabályai szerint zajlik. A SCA Hungary felajánlott egy szabadkártyát a győztesnek, aki ott lehet a másnapi Magyar Barista Bajnokságon.

 

MAGYAR BARISTA BAJNOKSÁG

március 4. 12:00–18:00

 

A 2018-as barista bajnokságok BARISTA kategóriája zajlik az idei KávéBár Bazáron. A magyar bajnok képviselheti hazánkat június 20-23. között az amszterdami világdöntőn.

 

A barista kategóriában a versenyzőnek 3x15 perc alatt kell bizonyságot adni, hogy a legjobbak közé tartozik. Az első 15 percben kell a munkaterületén elhelyezni a prezentációhoz használt eszközeit, esetleg lepróbálni a rendelkezésére álló eszközöket, beállítani a darálót, egyszóval felkészülni a prezentációra. A felkészülési időt követően a technikai zsűri a munkaterület tisztaságát, az eszközök megfelelősségét, valamint az előírások szerint megfelelő alapanyagok és eszközök meglétét ellenőrzi és pontokkal értékeli. Ezt követően kezdődhet meg a 15 perces prezentáció, ahol a versenyző bemutatkozik, majd elkészíti a négy darab espressot, a négy darab cappuccinot, valamint a négy darab különleges italt, melynek kötelezően tartalmaznia kell egy-egy espressot. Az italkészítés sorrendje mindegy, azonban egy kategória megkezdése esetén a kategóriához tartozó összes italt el kell készíteni. A különleges italhoz alkoholt, vagy egyéb illegális szert használni tilos, továbbá italként kell funkcionálnia, kávés krém, vagy egyéb termék az előírások szerint nem készíthető. A versenyző minden apró mozdulatát szemmel kíséri a technikai zsűri, az italokat négytagú érzékszervi zsűri értékeli, és a teljes programot főbíró felügyeli.

 

 

Kávébár Bazár – All rights reserved