Kortyolj bele az italvilágba!

Magyar Koktél és Flair Bajnokság

 

A Magyar Bármixer Unió 2017. február19-én, a KávéBár Bazár rendezvény kísérő programjaként  rendezi meg a  XXVIII. KLASSZIKUS & XV. FLAIR MAGYAR BAJNOKSÁG-ot. A Magyar Bajnokság győztesei jogot szereznek arra, hogy részt vegyenek az IBA világversenyén. A verseny a World Cocktail Competition új szabályaival összhangban zajlik. A Magyar Bajnokságot az Uniót támogató italcégek közreműködésével, az elnökség, a versenybizottság és az önkéntes kollégák segítségével szervezi.

 

Versenykategóriák:

I. Flairtending (Free Style)
II. Before Dinner Cocktail - Száraz, aperitif kategória
III. After Dinner Cocktail – Étkezés utáni, édes kategória
IV. Sparkling Cocktail – Pezsgő koktél kategória
V. Fancy Cocktail - Open, fancy kategória
VI. Longdrink – Longdrink, hosszú ital kategória

A megadott határidőig jelentkezett bártendereket az Elnökség hat kategóriába
sorsolta, és elvégezte a kötelezően használandó italok egyes versenyzőhöz történő párosítását is.


A klasszikus versenyt két fordulóban rendezzük meg. Az adott kategória versenyzői mérkőznek meg egymással és minden kategóriában első, második, harmadik helyezettet hirdetünk. Az adott kategória győztese lesz „A kategória magyar bajnoka”. A kategória bajnokai és a flair kategória győztese újra elkészítik az italokat, amit már csak kóstoló zsűri értékel, ennek értelmében a versenyen induló versenyzőnek 12 italra elegendő alapanyaggal kell készülnie. A döntőben a flair bajnok is klasszikus módon dolgozik.


Akinek az itala az első helyen szerepel, az az ital lesz „2017. év koktélja”, és az a bártender képviseli hazánkat a világbajnokságon. Abban az esetben, ha a flair versenyző italát értékeli a zsűri a legjobbnak, úgy a második helyen szereplő versenyző képviselheti Magyarországot a VB-n klasszikus kategóriában.


A flair versenyzők egy fordulóban mérkőznek, a legtöbb pontszámot elérő versenyző lesz „2017. év Flair Magyar Bajnoka”

Kávébár Bazár – All rights reserved